Jdi na obsah Jdi na menu
 


Westernové závody Čeladná CUP II 2013

11. 7. 2013

 V pátek 5.7.2013 jsme vyrazili do Čeladné se Saj na hobby závody, které se měly konat 6.7.2013. Saj jsme přiložili do vozíku ještě k jedné roční kobylce a vyrazili jsme směr - Čeladná.

Cesta probíhala v naprosté pohodě a po příjezdu na Čeladnou jsme koníky ustájili a zašli si na oběd a ubytovat se. Na večer jsme šli s koníkama do haly, kde jsme si vyzkoušeli pár prvků a zvykli si na nové prostředí. Saj měla nejdřív tendence stále řechtat a hledat jiné koně, ale nakonec se trochu uklidnila.

Po tréninku jsme se vrhli na zkrášlování. Saj jsme okoupali ve sprchovém boxu, zapletli jí hřívu i ocas a pak jsme na ni navlíkli "pyžamo" , aby se do rána nerozcuchala a nezašpinila se :-) 

 

V sobotu ráno 6.7..2013 začly přípravy už na ostro. Saj dostala granule, čerstvou vodu a seno a pustili jsme se do dalších úprav. Saj jsme načernili kopýtka, vyčesali a zapletli ocas, nastříkali ju celou leskem a .... pak jsem se šla rychle převléct já a šli jsme do haly za ostatníma, kde už si to jiní koně zkoušeli procházet.

Saj měla opět tendenci pořechtávat po koních, ale nakonec se naštěstí zklidnila... A jelikož jsme nafasovali startovní číslo 1, tak jsme šli "závodit" jako první.

První disciplína se šla Showmanship at halter. Saj se snažila a chovala solidně. Disciplínu jsme zvládli v rámci našich možností dobře. Startovalo nás 22 koní a jakmile jsme odsoutěžili my, tak jsme stáli celou dobu v hale a koukali na ostatní. Saj byla po celou dobu hodná. Neřechtala, netočila se,...prostě jen v klidu stála.

 

 

Když se vyhlašovaly výsledky, volali i nás. S radostí jsme se šli postavit před rozhodčí a čekali na vyhlášení :-) Saj si nakonec v showmanship at halter získala stužku za krásné 6.místo. Mohli jsme být i pátí, ale o půl bodu jsme byli horší v couvání. Takže to bylo o fous :-) Nic méně jsem byla na Saj hrdá... Ve finiši jsme zjistila, že jsme dostali nejvyšší možný počet bodů za úpravu a vzhled koně :-)

celadna_123-kopie.jpg

Druhá disciplína byla Trail in hand. Tu mi prošla Saj krásně až skoro do konce, kde mi při couvání do L ťukla do dřevna... Bohužel jsme nakonec byli diskvalifikované, protože jsem Saj navedla do cíle mezi špatné kužely :-( Moje blbost, že jsem si pořádně nepřečetla plánek. Nic méně jsem tuhle skutečnost zjistila až po závodě, kdy za mnou přišel přímo pan rozhodčí a řekl mi, že jsme prošli mezi špatnýma kuželama, a že by jsme jinak vyhráli, protože naše jízda byla nejluxusnější... Ano, zamrzelo mě to, že jsem díky své hlouposti připravila Sajwulu o pohár za první místo, ale brala jsem to sportovně. Takové věci se stávají i profíkům. A já končila tyto závody s pocitem, že jsem ten den měla nejlepšího koně ze všech v disciplíně Trail in hand. 

 

 

Byla jsem na Saj právem pyšná!

Pár fotek z této  akce můžete vzhlédnout - zde

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář