Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do hospůdky na Pindulu

6. 7. 2008

...Vyjížďka do daleké hospůdky na Pindulu...

Jednoho krásného dne, bylo to 6.7.2008 jsme se s kámoškou Renčou rozhodly, že si zajedeme na koních do vzdálenější hospůdky na Pindulu. Je to sice od nás několik desítek kilometrů, ale řekly jsme si - proč ne? Nasedlaly jsme koně, vzaly jsme si nějaký ten peníz na cestu a vyrazily jsme střemhlav  nástrahám neznámé přírody :-)

Počasí nám vycházelo naprosto skvěle, nebylo ani horko, ani zima,..

Za naší stájí jsme to vzaly přímo do lesa, a slezmy jsme do Březnice, kde jsme chvilku trápily koně, aby přelezly přes potok. Nebo spíš oni trápili nás ?! :-) No, Fušátko to nakonec přešel na couvačku a Falda ne a ne to přelézt, ikdyž už byl Fuša na druhé straně. Tak jsem s Fušou zašla za roh, aby nás Falda vůbec neviděl, a šup ... Falda skočil přes potok jak laňka.

Šli jsme tedy dál a jelikož nám po tom usilovném přemlouvání koní , aby přelezli potok, trochu vyprahlo v krku, zastavili jsme ještě v Březnici u jedné hospůdky, kterou jsme měli po cestě. Tam jsme si daly s Renčou kofolu, odpočinuly si, koníci tam potratili jeden kobylák, a vyrazili jsme dál.

Lesem do kopce jsme se nakonec dostali krásně až k hospůdce "Pindula" . Tam jsme si nejdřív vzaly s Renčou sebou koně na zahrádku, ale potom, co nám hostinský vynadal, že tam nemají koně co dělat, že z druhé strany je úvaziště pro koně, jsme si šly tedy koně uvázat na úvaziště.

*

*

 

Koupily jsme si další kofču, myslím, že i zmrzku, .. koníci si odpočinuli, napapkali se trochu trávy, a hurá zase domů , aby nás po cestě nepřekvapila tma.

Po cestě domů jsme nafotily ještě pár foteček na poly nad Březnicí - kousíček od Pinduli.

*

*

*

 

To byla ale krásná vyjížďka,.. a ta krásná kraji před náma :-)

Pravda, nakonec jsme se za tmy domů vrátili. Ale koníci to zvládli skvěle.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář