Jdi na obsah Jdi na menu
 


Procházka se Simčou

13. 12. 2008

"Procházka se Simčou"

Tak a je tady konečně další příspěvek do rubriky našich akcí. V sobotu 13.12.2008 přijela Simonka. Simonka je desetiletá holčička z Podhoří, kterou potkala dětská mozková obrna a doktoři jí doporučili jízdu na koni. Tak začla Simonka chodit k nám do stáje a vozíme ji na Faldovi. Simonka moc miluje koně, takže nejen, že jí pomáhá Falda po zdravotní stránce, ale i jeho přítomnost je pro Simonku pohlazení na duši.

Jelikož se nám poštěstilo, že jsme se ve stáji sešly všechny "baby", Evka vzala foťák, já Faldu se Simonkou, Kikuš se vyhoupla do sedla Fušátka a vyrazily jsme na procházku.

Tady nám Falda se Simčou krásně zapózovali :-)

Kikuška - jak se pyšně veze :-)

Bodejť, když má pod sebou tak vznešeného koně, jako je Fušátko :-)

Šly jsme přes louky a pole. Na jednom poli jsme zastavily a já si řekla, že si aspoň trošku protáhnu své koníky. Prvně jsem si vzala Fušu. Šla jsem po kraji pole z kopce dolů, dole jsem Fušu otočila a ...

... začli jsme klusat. Až se Fušátko trošku zahřál, odskočili jsme do cvalu. Ten cval byl úžasný. Fušátko poprvé po obrně nadlopatkového nervu cválal. A věřte nebo ne, nikdo by na něm nepoznal, že ještě před 4ma měsícema bojoval Fušátko s osudem.

No není k sežrání :-)

Pak jsem přesedlala na Faldu, aby si také trošku protáhl svalečky a šla jsem s ním to samé co s Fušátkem.

Snažím se Faldovi balit hlavičku, aby cválal trošku uspořádaně.

No a tady už jsme se zase sešly všichny a probíhá porada :-)

 

Kikuš chtěla říct zřejmě něco důležitého, ale co z ní nakonec vylezlo, to už si vážně nepamatuji:-) A nebo že by někoho zdravila jak profi rajťák? :-)

Jo, už vím, uvědomila si, že si zapomněla ostříhat nehty na rukou, a tak je rychle nacpala Fušovi do pusy, aby jí je aspoň okousal:-)

No a tohle milí zlatí opravdu nemá chybu. Tohle když jsem fotila, tak jsem nevěřila vlastním očím :-))))

Evka nafasovala Fušu, že na něm pojede domů a hádejte jak dlouho jí trvalo, než na něj vylezla ? :-) Kdybych to stopovala , bylo by to určitě tak 15min , ale já neměla čas to stopovat, protože jsem se smíchy za břicho popadala. No posuďte sami - ta noha pod tím Fušovým břichem - kde ta se tam vzala ? :-)

A když už Evka zdárně vyšplhala na Fušu, zjistila, že má totálně zablácené a asi kilem blata obalené boty. Fušovi se to vůbec nelíbilo a prej jí ty boty aji smrděly. No a mě se taky moc nelíbilo, že mi Evka má strčit takové boty do třmenů od mého krásného sedla.  Tak musela Evka slézt, očistit si ty boty a celý proces nalodění se opět opakoval :-)) Ale teď už to netrvalo tak dlouho :-)

Jó, a ještě třmeny si vlastně zapomněla Evka popravit :-))) Takže ještě i z tohoto důvodu musela slézt, protože jí to ze sedla vůbec nešlo :-))))))

Jó, to se sem tam stává, i ženy mají své dny :-)))) A Evka svůj den opravdu neměla. Ale nám to vůbec nevadilo, protože my ostatní jsme se aspoň pěkně pobavily. Sice na cizí účet, ale Evka nám to určitě odpustí. Že jo Evko? :-)

Pak jsme ještě nalodily na Faldu Simču a udělaly jsme ještě pár foteček.

No, Faldovi se podařilo mi naštípnout nehet, tak jsem si ho musela trošku popravit :-) Jak jsem ho ukousla, hned jsem ho vyplula. No a chuďátko Kika stála hned kousíček ode mě, tak jsem to plivla nechtě na ni. Ale ona si toho naštěstí nevšimla :-)

Tady se ještě snažím trochu domluvit Faldovi, aby se netvářil furt kysele, že mu to nesluší.

A na závěr - pár společných fotek.

Jak vidíte, náramně jsme se bavily - všechny se smějou od ucha k uchu :-)

A Xena - ta nesmí taky nikde chybět :-)

A jede se domů...


Tento den byl naprosto dokonalý. Vládla bezvadná nálada, pobavily jsme se všichni - ikdyž sem tam na cizí účet :-) , ale jednoduše to shrnu - úžasný den strávený s holkama a koníkama. Doufám, že takových dní bude víc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Téééda :))))

Kikuš,29. 12. 2008 22:47

No tohlee, toho nehtu jsem si vážně nevšimla :D Ale byl to úžasný den... Kráásně jsi to tady vystihla :)))) Fakt mooc pěkknéé!!! :)))