Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parkury v Tečovicích

22. 8. 2009

Parkury Tečovice 22.8.2009

Dnes byl zase tak trochu vyjímečný den, který jsme z části zarchyvovali, takže je potřeba ho tady trošku rozebrat a ukázat:-)

Ráno jsme si s Kikou nasedlaly koně a vyrazily do Tečovic na parkury. Chtěly jsme se podívat, jak to tam probíhá.

V 10h jsme se dopotáceli do Tečovic za fotbalové hřiště. Bylo tam zatím skoro mrtvo. Lidé chystali občerstvení, stoly... My se poptaly na pár věcí a šli koně napást, protože parkury měli začínat až ve 12h. Od 10h se měla dělat veterinární kontrola a příprava na samotný parkur. No, v 10h tam byli zatím jen dva koně a my.

Počkali jsme než dojela Jitka s kobylou a pak jsme se odebrali na opracoviště si vyzkoušet skoky.

Nejdřív se šla rozhýbat Jitka s kobčou. Klusali kolečka, cválali kolečka a pak sem tam lupli překážku. Kobča jí moc pěkně neskákala - bodejť, její hříbátko jí nechali doma a po dlouhé době ji vytáhli z ohrady.

Já s Fušátkem jsem po chvilce do opracoviště také šla. Vyklusávali jsme, aby jsme se trošku rozhýbali. Pak jsme pár kroužků i zacválali.

Obrazek

Fušátko se choval naprosto skvěle. Šlapkal jak hodinky, žádné nervičky ho netrápily, ikdyž kolem něj lítala Jitka s kobylou,.. Netahal a nechal se krásně vézt.

Prostě super - samá radost.

Potom co se Fušátko už trochu rozhýbal, vrhla jsem se s ním na překážku - na takovou menší :-)

Fušátko skákal jedna báseň.

Obrazek

Pak jsme ještě chvilku vyklusávali..

A pak jsme toho už nechali, protože byl Fušátko už unavený.

Obrazek

Pak jsme dali koním chvilku pauzu a já šla vyzvědět vše kolem parkuru.

Dozvěděla jsem se, že se bude ten nejmenší parkur snad skákat od nejmenších do 100cm, tak jsem se rozhodla, že s Fušou to určitě nepojedu. Po pravdě řečeno jsem se vždycky skákat bála na koních - měla jsem pár špatných zkušeností s dostihovýma koňma, a taky Fušátkova nožka není úplně fajny na to, aby mohl tak vysoké skoky skákat na tvrdém podkladu. A ještě k tomu nám řekli, že nás do parkuru nepustí bez Fušového průkazu původu :-( Bohužel jsem nedávno odeslala Fušův průkaz na Jockey Club do Prahy, aby mi ho přepsali na mé nové příjmení.

Mezi tím si Kikuš šla s Faldou do opracoviště a chtěla si zkusit taky skočit - aspoň přes křížek. Bohužel Falin protestoval, tak se přes to mrskli asi jen jednou a pak jí začal Falin dělat nehorázný binec - no jo, na opracovišti - sám - Fuša za páskou - co jiného Falin v těchto situacích dělá, než se snaží se zetřepat jezdce a prchnout za kámošem. Tak to Kikuš radši vzdala, protože se stal Falin neovladatelným.

Pak nám Kikuš ještě nadělala pár fotek a pak jsme se rozhodly všechny (asi kolem 11:30h), že než aby jsme čekaly na zahájení parkuru, které mělo být až ve 12h, že si vyjedeme na vyjížďku.

Tak jsme se sebrali všichni a jeli na Buňov. Perfektně jsme si povykládali, na poli jsme si zacválali pomaličku hopitečko - Fušátko cválal první, za náma Falda a nakonec Jitka. Falda trochu vymýšlel, začal Kice házet hrbáky:-) ale Kikuš to zkušeně vyseděla. Fušátko cválal na volných otěžích - úspěch :-)

Pak už jsme šli celou cestu jen krokem.

Cestou z Buňova jsme se ještě zastavili zas na parkurech v Tečkách podívat, jak pěkně skáčou profi koníci. Sesedly jsme z koní, povolily jim podbřišáky, Jitka si kobylu odsedlala, protože ji měla trochu od podbřišáku otlačenou, a nechaly jsme koně pást. Jitka teda nee - šla ještě kobču zkusit ve cvalu bez sedla:-)

Pak se odebrala s kobylou za hříbětem k domovu a my s Kikou ještě chvilku zůstaly.

Koníci tam byli zkušení a krásně skákali.

Ale jelikož už jsme za celé dopoledne toho měli všichni plné zubky, tak jsme si dali kofolu a odebrali se k domovu.

Do stáje jsme se vrátili až kolem 15h a byli jsme rády, že jsme doma. A koníci zřejmě taky.

Počasíčko nám vyšlo, byl to moc fajn den a doufám, že jich takových bude víc:-)

Pro více fotek z parkurů klikněte - zde.
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář