Jdi na obsah Jdi na menu
 


Licence WRC 31.3.2012

2. 4. 2012

Licence WRC 31.3.2012

na ranči na Vyhlídce

 

V pondělí 19.3.2012 jsem zajela na ranč na Vyhlídku na kus řeči. Dozvěděla jsem se tam, že za necelých 14dní se dělají u nich licence WRC. A jelikož já licenci neměla, přemluvili mě, abych si ji udělala, ikdyž ji zatím nebudu potřebovat než mi Sajwula doroste.

S obrovským broukem v hlavě jsem se odebrala k domovu, kde jsem vše prodiskutovala s Laďou a nakonec jsem se rozhodla, že do toho půjdu, ikdyž bude takřka nemožné se naučit Pravidla WRC , které mají cca 130stránek.

Nic méně jsem si druhý den v práci tyto pravidla stáhla ze stránek www.wrc.cz , vytiskla si je a ještě ten den jsem se začala snažila sypat si do hlavy poznatky z těchto pravidel...Zavolala jsem si Peti Poláčkové na Jasennou a domluvila si s ní pár tréninků a taky kobču, kterou mi pak na složení licencí zapůjčí.

A začlo mi učení, mučení. Denně jsem měla zabořenou hlavu v pravidlech a podařilo se mi ještě asi 3x zajet na Jasennou na trénink, který mi vždy dal mnoho. Hlavně jsem se zžila s kobylkou, kterou jsem si pak měla půjčit na licenci. Mimo jiné, tahle kobylka je pravá teta naší Sajwuli, jmenuje se Sagitta Rius Secret.

Po dlouhém učení přišel den "D". Ráno jsem se vzbudila asi v 6h a nemohla jsem dospat :-) Před 11h jsme se pak všichni sešli na ranči na Vyhlídce a holky do mě vlomily na kuráž nějakého toho panáčka - prej ať se moc nebojím :-) Licence nás dělalo ten den asi 14lidí. Polovina z ranče z Vyhlídky a polovina od Poláčků z Jasenné - já se řadila k Poláčkům :-) ...

Jakmile jsme se všichni seznámili, začlo "školení" a paní Gabrielová s náma začla procházet vše co v pravidlech bylo...

licence4.jpg

Po asi hodinovém sezení a nalívání informací do hlavy nám p.Gabrielová oznámila, že venku zrovna neprší, tak půjdem rychle odjezdit jízdy, ať se pak počasí ještě nezhorší... Odhodili jsme tužky, nasadili klobouky, obuly westernové boty, navlékli na sebe všechny možné vrstvy oblečení, aby jsme v sedlech nezmrzli, a odebrali jsme se k jízdárně, kde si převážná část lidí ještě zkusila tréninkově pojezdit. Já už na Sagittku radši nelezla, protože už ji přede mnou drtili dva lidé, kteří na ní taky zkoušku měli skládat.

Jakmile si každý vyzkoušel jízdárnu na "svém" koni, vstoupil na kolbiště jeden, který se začal hodnotit... Pak to šlo jedno po druhém. Sem tam někteří trochu problém s koníkem měli, ale nakonec se každému vždy podařilo koně spacifikovat a opravit ho.

licence2.jpg

Když přišla řada na mě, nastoupila jsem si před první kužel, uklonila jsem se na pozdrav rozhodčímu a vyrazila jsem do "boje" . Úloha byla vcelku "lehká", ale jelikož Sagittka už toho ten den měla plné zuby, snažila se se mnou dělat co chtěla. Od prvního kuželu jsem si ji naklusala. Po pár klusových mi opica naskočila do cvalu, aniž by dostala jakoukoliv pobídku. Tak jsem si ji hned stáhla zpět do klusu. U druhého kuželu jsme měli jít klusový kruh na pravou ruku a po uzavření klusového kruhu - cvalový kruh na levou ruku, kde mi Sagittka začala rvát ruce a chtěla ten kruh mít rychle za sebou. Naštěstí se mi podařilo ji naskočit na správnou nohu. Jakmile jsme docválali levý cvalový kruh zpět k druhému kuželu, srovnali jsme se a jeli cvalem rovinku až k poslednímu - třetímu kuželu, kde se mělo zastavit ze cvalu na místě a zacouvat. Sagittka mi bohužel před zastavením udělala asi dva kroky klusové a pak teprv zastavila a zacouvala. A to byl konec. Otočili jsme se , pozdravili rozhodčí jako že už jsme úlohu skončili a šli podél hrazení pryč z jízdárny. Jelikož mi Sagittka nešla nejlíp, zeptala jsem se při cestě z jízdárny paní rozhodčí, jestli bych si to náhodou nemohla zajet znovu, že mi nešla nejlíp, načež mi odvětila: "Proč? Šak jste to udělala :-)"  "Důležité je, že jste si ji dokázala  vždy opravit". Takže jednu část jsem měla v kapse :-) Teď ještě zbývala ta těžší - testy.

licence3.jpg

Jakmile všichni odjezdili jízdy, odebrali jsme se zase zpět do místnosti, kde nám rozdali testy se 40ti otázkama. Většina otázek byla lehká, výstižná a logická, ale některé byly záludné a museli  jsme si zadání otázek nechat trochu od rozhodčích vysvětlit...Nic méně do půl hodinky jsme měli testy odevzdané všichni a pak už jsme jen čekali, až to paní Gabrielová zkontroluje.

licence1.jpg

A když nám oznámila, že jsme prošli všichni, spadl nám šutr ze srdce :-) Od tohoto dne jsem oprávněná jezdit licenční závody A,B,C,D pod hlavičkou WRC. Ale jelikož mi koník na závody teprve roste, mám ještě dva roky na to, abych se naučila pořádně jezdit, a nedělala na závodech ostudu.

Upřímně - mám před sebou ještě hooodně dlouhou cestu, abych mohla vyjet na první závody, ale snad to zvládnu a podaří se mi se vyjezdit na nějakou úroveň.

Všechny fotky z licencí z 31.3.2012 (foto Petr Vrána) -zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář