Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falda na závodech - Žlutava 5.4.2008

20. 12. 2008

* ŽLUTAVA 5.4.2008 *

Ráno 5.4.2008 jsme se vydali po kopytě podívat na Žlutavu na neoficiální westernové závody, které pořádal Jožka Holub s doktorem Bubeníkem. Na místo jsme dorazili asi po třech hodinách strávených v sedle. Zrovna si na kolbišti všichni opracovávali koně a čekali na zahájení trailu. My jsem to zapichli vedle kolbiště, že se budeme jen dívat, aby si Falda zvykal na hudbu, na cizí koně, na rozruch.. Jenomže slovo dalo slovo a všichni do mě začali hustit, že se mám jít přihlásit a s Faldou ten trail zkusit.

Tak jsme se šli s Faldou zapsat :-) Málem jim tam shodil ty jejich krásné poháry, které tam čekaly na vítěze:-) Asi věděl, že on si ten pohár domů nepoveze, tak si ho chtěl aspoň očuchat.

Byli jsme v pořadí až předposlední, takže jsme se načekali, než jsme šli na řadu.

Pak Jožka oznámil naše jména a my vyrazili do boje....

.......................................................................................................................................................................................................

*

..Takže první překážka byla - otevřít si branku, projít brankou a zavřít ji za sebou. Podmínka je - nepustit branku z ruky :-) Falískovi se přestala tahle branka líbit, takže se mi podařilo ji jen otevřít a projít, ale bohužel jsem ji už nezvládla za sebou zavřít. Falda se mi k ní už nechtěl přiblížit ani na krok. Tak jsme šli dál..

..Tady se právě snažíme přistoupit k brance a otevřít ji..

..Tady právě procházíme brankou..

..Přechod přes lávku - Falda si našlápl jak profík, ale v půlce mi z ní slezl do boku - moje chyba, nepohlídala jsem si ho..

 

..Čtverec - obrat na levou ruku o 360 stupňů - Falda nespolupracoval a rozkopal tam všechny klandry..

  

..Čtverec - otočka o 360 stupňů na pravou ruku - otočku Falda udělal, ale jen pomocí otěží a né na pobídky nohama, jak by mělo být správně..

 

..Klíčová dírka - krokem vstoupit do klíčové dírky ve tvaru "L" a ven - vycouvat. Falda to zvládl, couvání mu jde :-)..

 

..Žebřík - krokem přjít žebřík - Falda zvládl na jedničku :-) ..

 

..Poslušnost - následovala ukázka poslušnosti. Tu bohužel nemáme vyfocenou. S Faldou jsme zastavili uprostřed kolbiště mezi dvěma stěnama a měli jsme stát v klidu bez hnutí. Falda to zvládl :-) ..

..Slalom v kroku mezi barelama s vlajkou - z jednoho barelu jsme vlajku vyndali a slalomem mezi barelama jsme ji měli přenést a dát ji do posledního barelu. Vlajku jsme z barelu vyndali - sice s obtížema, ale slalom jsme zvládli jakš takš.

 

..Ale problém byl pak vlajku dát do posledního barelu. Falda k němu nechtěl přistoupit - bál se ho. Tak jsem tu vlajku do barelu hodila - připadala jsem si jako při hodu oštěpem:-)..

 

..Ustupování do strany - překroky do tvaru "L" Falda všem předvedl jak se má ustupovat, když má kavaletu před sebou..

 

..Ale správně jsme měli ustupovat s kavaletou mezi nožkama, což se Faldovi nelíbilo a začal se vztekat a stavět na zadní, takže jsme to vzdali a šli na další překážku..

 

..Následoval skok přes křížek - Falda ho zvládl bez problémů, jen s bržděním jsem měla trochu problém. Měli jsme přejít hned za překážkou do klusu a namířit si to na kavalety. Ale zvládli jsme to..

 

..Klus přes kavalety - zvládli jsme bez problémů..

 

.. A je tady závěr disciplíny zvané TRAIL - průchod bránou na které visí petlahve a fáborky. Falda to zvládl exkluzivně a vůbec mu nevadilo, že ho pár petlahví podrbkalo za ušima :-) ..

 

.. Takže tohle byla zarchivovaná celá disciplína zvaná TRAIL s Faldou a mnou - Lindou

na Žlutavě 5.4.2008..

 

Přehled komentářů

Super! (Martina, 11. 05. 2008 17:58)

Ahojký ty jsi mi psala na můj blog!Ano u Zdenky jsem si Falouška zalíbila:o)Byl to první koník se kterým jsem se naučila komunikovat:)Chodil za mnou jako pejske klusal mi po boku,zastavoval když jsem zastavovala já apod. ,alep otom smej ezdili na vyjížďky já na Zdenčiné Cheer a Zdenča na Falinkovi...byli to krásné chvilky sedět na pastvě a mazlit se sním nebo trénovat sním na pastvině(pronás i jízdárka)byl to koník který mi ukázal ,že jízda na koni není jen koně přimnět k pohybu ,ale komunikovat sním...a od té doby se o tuto metodu zajímám víc a víc.Ale potom přišel ten den kdy nám Zdenča řekla ,že Falí jde domů:(Ovšem věděla jsem že to příjde ,ale né tak brzy:(Tak jsme ho obrečela...a už o něm nemněla žádné info.Až do teď:)Falínka za mně pohlaď...A opravdu mu mooc děkuju za chvilky v jeho sedle i za ty chvilky jinde sním:(V závodu se vám dařilo dobře podle fotek:)A vím Falda ustupování nemá rád...vím sví.:D
Tak páá a fotky mi prosím pošli na mail Quarter.Horses@seznam.cz díík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář