Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč musel Falda pryč

13. 3. 2010

Proč od nás musel Falda odejít:

Bohužel jak už jste všichni chvilku věděli nebo tušili, padlo rozhodnutí, že se Falda musí prodat. Kdo neví a zajímá ho proč Falda musel odejít, pokusím se to zde lehce nastínit.

Myšlenky o prodeji Faldy už mě provázeli skoro rok a to od doby, kdy jsem dostala výpověď z dobře placené práce. Ikdyž jsem si hned našla práci jinou, bohužel né tak dobře placenou. Laďa začal pracovat na živnost, takže přestal mít čas na koně a zároveň se stal Falda opět koněm jen pro mě. A nač bych měla dva koně jen pro sebe?

 

Obrazek



No a já díky nové práci, která mi začla brát hodně času ze soukromí, jsem přestala zvládat se starat po všech stránkách o dva koně. Na podzim padlo rozhodnutí, že bude lepší, když půjde Falda k novému majiteli. Dala jsem inzerát, který jsem zase záhy na to se slzama v očích vymazala. Srdce mi to nedovolilo a rozhodla jsem se, že to ještě s obouma koníkama zkusím i sama.

No a jak už je všem známo, opravdu jsem si to s obouma zkusila doslova a do písmene úplně sama. Do stáje přestali všichni chodit (zřejmě byla každému zima, tak byl doma radši vlezený za pecí) a vše zůstalo jen na mě. No a po vánocích, v lednu, už jsem to psychicky i fyzicky opravdu nevydržela a skoro jsem se z toho sesypala. Ve stáji byly neustálé problémy díky kruté zimě a já už ztrácela síly na to, abych to tam perfektně zvládala (věčně nejela voda, musela jsem ju nosit z domu, nebylo seno, piliny, nebyly granule, nedalo se ke stáji přes hromady sněhu vyjet autem, aby jsme mohli navézt zásoby,..prostě hrůza). Takže přišlo opět rozhodnutí, že dva koně už sama opravdu nezvládám, takže musí jeden z kola ven. A kdo jiný, než Falda, že jo.


Tak jsem na něj opět dala inzerát a zkusila ho nabídnout k prodeji. No jo, jenomže kdo by v dobách, kdy jsou mrazy -20stupňů přemýšlel nad koupí nového koně, když má starosti se svýma dosavadníma koňma, že jo. Takže se prodej Faldy trochu víc protáhl. Pár lidí se ozývalo, nebo i přijelo, pak to zas odložili nebo odřekli. Byl to běh na dlouhou trať. Ale nakonec se poštěstilo a podařilo se nám pro Faldu najít nového a myslím si, že i skvělého pánečka.

Něco málo o poznání nového majitele Faldy:

Před týdnem, v sobotu 6.3.2010 mi napsal na email jeden pán, který už se párkrát ozval v průběhu února, ale neměl možnost se přijet na Faldu podívat, protože na něj neměl čas jeho známý profi koňák, který by Faldu obhlídl okem odborníka. No a v sobotu jsme se s pánem (panem Černým) domluvili přes emaily, že se přijede na Faldu co nejdřív podívat.

A čemu štěstí nepřálo, že jo, v neděli hned ráno mi pan Černý volal, že jsou na cestě k nám i s odborníkem (p.Cejpem). Přijeli lehce po obědě. Faldu jsem jim nachystala v plné své kráse - naleštěného, se zapleteným ocasem.. Nasedlali jsme ho a šli s ním na jízdárnu.

Tam si ho vyzkoušela sl.Adéla, která jezdí závody na svých koních QH. Pak si na něj sedl p.Černý, udělal i pár obratů a zacouvání, zaklusal si.. a byl maximálně spokojen. Další na řadě byl p. Cejp. Jelikož je to profík přes rodea, usoudil, že Falda je na vození pro p.Černého super koník.

V neděli jsme se všichni rozloučili s tím, že p.Černému se Falda moc líbil a řekl, že na 80% ho bere, že mi zavolá ještě v pondělí. V pondělí jsem měla telefonát s panem Černým a už to bylo na 100%. 

Teď to bylo už jen na mě, abych rozhodla, zda-li je tento člověk pro Faldu opravu štěstím nebo ne. Ještě jsem si během pondělí vyměnila s panem Černým pár telefonátů, poptala se ho na pár detailů a nakonec jsem se rozhodla, že ho panu Černému opravdu prodám.

Dnes vím, že mé rozhodnutí bylo správné a věřím, že nikdy tohoto rozhodnutí nebudu litovat!

Tak tolik asi k tomu - proč Falda musel pryč a jak si našel nového pána.
 

 

Náhledy fotografií ze složky Falco Scooter

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář